Cât parfum să adaugi la lumânări

Ați pregătit totul gata să vă faceți lumânările, ați ales ceara și ce fitil să folosiți, dar acum trebuie să adăugați un parfum lumânării dvs., de cât ai nevoie?

A ști cum să parfumezi corect o lumânare este vital pentru a te asigura că lumânarea ta are mirosul corect, care nu va compromite stabilitatea lumânării în sine. (Transpirația și închegarea lumânării). Mai jos este un ghid despre cum să-ți parfumezi corect lumânările pentru a obține un parfum optim.

Raportul dintre uleiul parfumat și ceară

Cantitatea de ulei parfumat pe care ar trebui să o adăugați la lumânare depinde de 3 factori:

  • Tipul de ceară pe care îl utilizați
  • Punctul de aprindere al uleiului parfumat
  • Puterea parfumului

Înțelegerea punctului de aprindere al uleiurilor parfumate

Multe fluide degajă vapori, inclusiv uleiuri parfumate, care este momentul în care lichidul începe să se transforme într-un gaz.

În general, cu cât un fluid este mai cald, cu atât dorește mai mult să „elibereze” vapori în atmosferă, dar lichidele mai reci își țin vaporii mult mai bine.

Punctul de aprindere este temperatura la care un fluid (orice fluid) degajă suficienți vapori încât o flacără deschisă îl poate aprinde. Acesta nu trebuie să fie un „foc inflamabil” continuu, ci chiar si o mica scanteie, de unde și numele punctului de aprindere.

Singurul lucru care poate aprinde vaporii este o adevărată sursă de aprindere, nu doar căldura.

De exemplu, scufundarea unui fluid care este încălzit la temperatura punctului de aprindere în ceară super fierbinte (cum este cazul adăugării de ulei parfumat la ceară), nu va aprinde uleiul, ci un chibrit (o flacără deschisă) il va aprinde.

Punctul de aprindere pe care îl veți găsi pe foaia SDS a parfumurilor dvs. este o indicație a temperaturii la care parfumul dumneavoastră se va aprinde până la o flacără deschisă și, prin urmare, nu este ceva care trebuie luat în considerare în mod excesiv atunci când amestecați cu ceară.

Calcularea procentajului de parfum de utilizat

Înainte de a începe să calculați cât de mult ulei parfumat să adăugați la ceară, trebuie să decideți cât de puternic doriți ca parfumul dvs. sa fie (ținând cont de cât de puternic este parfumul ales). Majoritatea cerurilor vor reține nu mai mult de 12% din uleiul parfumat, totuși, pentru a ne asigura că stabilitatea lumânării nu este compromisă, vă recomandăm să folosiți 10% ulei parfumat pentru o aruncare optimă a parfumului. Aceasta înseamnă că dacă lumânarea ta are 100 g în total, 90 g ar trebui să fie ceară și 10 g ar fi uleiul tău parfumat.

Dacă doriți doar un parfum subtil, vă recomandăm să utilizați 6%+ ulei parfumat.

Exemplu de calcul mai jos unde 200g reprezinta totalul de ceara a lumanarii la final iar 8% reprezinta procentajul de ulei parfumat pe care dorim sa il adaugam:

200g x 8% = 16g

Din calculul de mai sus intelegem ca daca lumanarea noastra la final va contine 200g de ceara cu tot cu parfum atunci vom amesteca 184g de ceara cu 16g de parfum.

Măsurarea uleiului parfumat

Poate vă întrebați de ce ne măsurăm uleiul parfumat în grame, la urma urmei, este un lichid. Există un motiv întemeiat pentru asta. Multe parfumuri au densități diferite (unele sunt mai groase decât altele), acest lucru poate cauza calcule greșite și puteți ajunge să adăugați prea mult dintr-un parfum dacă este un lichid mai gros și invers.

Măsurarea uleiului parfumat în greutate (grame) mai degrabă decât în ​​volum (ml) va avea ca rezultat un raport mai precis între ceară și ulei parfumat.

0
    Coș
    Coșul este golÎnapoi la Magazin