Cum sa faci lumanari parfumate: informatii generale

Cum să faci lumânări parfumate
A ști cum să faci lumânări parfumate poate părea un meșteșug descurajant, dar cu puțină înțelegere și exersare, vei face lumânări cu miros plăcut, cu un miros puternic la rece si la cald, in cel mai scurt timp.

Procesul de a adăuga parfum la lumânarea dvs
Adăugarea de parfum la lumânarea ta nu este atât de complicată pe cât ai putea crede! Pentru început, pur și simplu topește-ți ceara! Odată ce ceara s-a topit complet, scoate-o de pe foc și folosește termometrul pentru a măsura temperatura cerii. În timp ce așteptați ca ceara să se răcească, luați parfumul ales și masurati cantitatea dorită de parfum; vedeți mai jos ghidul nostru despre raportul ulei la ceară! Când ceara atinge aproximativ 65-75°C, adăugați parfumul și amestecați ușor și bine timp de câteva minute pentru a vă asigura că ceara și parfumul s-au legat!

Ce uleiuri să folosești cu ce ceară
Toate uleiurile noastre sunt potrivite pentru utilizare cu oricare dintre cerurile noastre, în afară de Ceara Gel. Nu toate uleiurile de parfum sunt potrivite pentru utilizarea cu acest tip de ceară.

Aromele recomandate pentru această ceară se numesc „Non-polar” și au un punct de aprindere de peste 77°C.

Folosirea unui tip incorect de parfum pentru ceara gel poate fi periculoasă. Deoarece ceara gel fără parfum are o temperatură a piscinei de ardere de 130°C, aceasta este mult sub punctul de aprindere general de 227°C. Cu toate acestea, adăugarea de parfum scade punctul de aprindere al cerii, potențial suficient de scăzut pentru a provoca aprinderea cerii, de aceea se recomandă evitarea acestor arome.

Raportul ulei/ceară
Cantitatea de ulei parfumat pe care ar trebui să o adăugați la lumânare depinde de 3 factori:

  • Tipul de ceară pe care îl utilizați
  • Punctul de aprindere al uleiului parfumat
  • Puterea parfumului

Înainte de a începe să calculați cât de mult ulei parfumat să adăugați la ceară, trebuie să decideți cât de puternic doriți sa fie parfumul emanat (ținând cont de cât de puternic este parfumul ales). Majoritatea cerurilor vor reține nu mai mult de 12% din uleiul parfumat, totuși, pentru a ne asigura că stabilitatea lumânării nu este compromisă, vă recomandăm să folosiți maxim 8-10% ulei parfumat pentru o emanare optimă a parfumului. Aceasta înseamnă că dacă lumânarea ta are 100 g în total, 90 g ar trebui să fie ceară și 10 g ar fi uleiul tău parfumat.

Dacă doriți doar un parfum subtil, vă recomandăm să utilizați 6% ulei parfumat.

Cum faci lumânările tale să aibă un parfum intens?
Principala modalitate de a oferi lumânărilor tale aroma intensa este să folosești cea mai mare cantitate de parfum permisa de ceară. Dacă ceara ta poate conține până la 12% ulei, atunci încearcă! Singura modalitate de a afla este prin experimentare! Dacă doriți să vă împingeți încărcătura de parfum și mai mult, puteți încerca să utilizați un aditiv. Avem în stoc Ceara de palmier ES42, stearina, care este o ceara tare, folosita ca și întăritor.

Ce se întâmplă dacă pun prea mult sau prea putin ulei în lumânarea mea?
Dacă adaugi prea mult ulei parfumat în lumânare, este posibil să apara fenomenul de „transpirație”. Selectarea temperaturii corecte și a procentului de ulei parfumat va ajuta ceara și uleiul să se lege mai bine. Dacă descoperi că parfumul tău nu se leagă corespunzător, parfumul va începe să se separe de ceară și să se ridice la suprafața lumânării, de aici și aspectul transpirat.

Dacă nu adăugați suficient parfum la lumânare, nu veți primi o aruncare fierbinte sau rece! Adăugarea de mai mult ulei parfumat, dar nu prea mult, pe care lumânarea dvs. nu il poate suporta, va emite un miros mult mai bun atunci când este aprinsă. De asemenea, este important să lasati lumânările timp de cel puțin două săptămâni înainte de aprindere sau topire. Acest lucru oferă parfumului tău timp să se maturizeze și să se lipească de ceara ta pentru o aruncare mai bună atunci când este topita.

Am nevoie de niveluri diferite de ulei în funcție de tipul de ceară pe care îl folosesc?
Da, ai! Fiecare ceară pe care o stocăm poate conține niveluri diferite de ulei parfumat, de obicei între 5 și 12%. Tipul de ceară (ceara de soia sau ceara de palmier) pe care îl utilizați poate influența și cantitatea de parfum pe care o puteți folosi, veți descoperi adesea că ceara de parafină este capabilă să facă față unor niveluri mai mari de parfum în comparație cu ceara de soia sau vegetală!

0
    Coș
    Coșul este golÎnapoi la Magazin