Fitil tip “Ciuperca”
Pur și simplu, un fitil tip “ciuperca” apare atunci când ceara din lumânare nu poate arde suficient de repede pentru a ține pasul cu fitilul ales. Aceasta înseamnă că fitilul începe să absoarbă ceara, ceea ce creează o acumulare de particule de carbon pe fitil. Cel mai obișnuit motiv pentru care să apară problema este dimensiunea fitilului pentru care ați optat. De obicei, un fitil prea mare face ca mai multă ceară să fie trimisă la flacără decât poate suporta. Rezolvarea unui fitil cu ciuperci este destul de simplă, tot ce trebuie să faceți este să tăiați varful negru al fitilului și să îndreptați fitilul ca de obicei. Pentru a evita aceasta problema, poate doriți să optați pentru un fitil complet diferit.
Pentru mai multe informatii cititi articolul: Fitiluri tip “ciuperca”, evitarea problemelor.
Fitil decentrat
Când vine vorba de a vă face lumânarea, asigurați-vă că fitilul rămâne centrat pe lumânare; acest lucru vă va asigura că veți obține un bazin de topire uniform și bun, cu condiția să selectați în prealabil fitilul potrivit.
Pentru mai multe informatii cititi articolul: Ce tip de fitil sa folosesc
Glazura/Inghetul/Frosting-ul
Pentru mai multe informatii cititi articolul: Cum să diminuezi efectul înghețului în lumânările de soia?
Înghețul apare în mod natural, deoarece este un efect secundar al cerii. Înghețul este cauzat de creșterea unor cristale mici care apar pe suprafața cerii. Cauzele potențiale ar putea fi faptul că ceara are prea mult ulei sau ceara s-a răcit prea repede. Soluțiile posibile sunt folosirea de ceara mai tare sau de ceară cu un punct de topire mai mare și să permită răcirea mai lent a cerii, într-un mediu mai cald.
Linii albe
Liniile albe, numite și „linii de salt”, pot fi cauzate de recipientul prea rece sau de ceara turnată prea rece. Soluțiile potențiale includ încălzirea recipientelor înainte de a turna sau turnarea cerii la o temperatură mai ridicată.
Pentru mai multe informatii cititi articolul: Cum sa topesti ceara pentru lumânari
Extractii și pete umede
Extracțiile și petele umede sunt cauzate de ceara care nu aderă la borcan în anumite locuri, dând aspectul petei umede. Pentru a evita punctele umede trebuie să: asigurați-vă că recipientele sunt curățate bine înainte de utilizare si uscate; încercați să preîncălziți paharele înainte de turnare; încercați să reduceți temperatura de turnare pentru a evita contracția; încercați să utilizați aditivi precum ceara de palmier ES42 pentru a intari ceara și puteți folosi și un pistol de căldură pentru a reîncălzi exteriorul recipientului.
Pentru mai multe informatii cititi articolul: Cum sa topesti ceara pentru lumânari
Suprafețe rugoase și fisuri
Crăpăturile și modificările texturii la lumânări sunt cauzate de răcirea prea rapidă a cerii, de obicei, deoarece lumânarea a fost răcită la o temperatura prea mica. Pentru a evita crăparea se răcește la temperatura camerei sau în apă caldă, sau puteți folosi și un pistol cu aer cald pentru a reîncălzi exteriorul recipientelor și a scăpa de suprafața aspră.
Pentru mai multe informatii cititi articolul: Cum sa topesti ceara pentru lumânari
Doline
Dolinele sunt normale și inevitabile în fabricarea lumânărilor. Ceara se extinde în mod natural când este încălzită și se micșorează când se răcește, această contracție provoacă uneori doline. Soluțiile potențiale sunt turnarea cerii la o temperatură mai scăzută, deoarece cu cât temperatura este mai mică, cu atât se produce mai puțină contracție. Încălzirea recipientelor vă poate reduce, de asemenea, rata de contracție. De asemenea, vă sugerăm să faceți găuri în jurul fitilului și să umpleți din nou în timpul răcirii. Pentru a obține o suprafață netedă, acest lucru poate fi necesar să fie făcut de mai multe ori.
Pentru mai multe informatii cititi articolul: Cum sa topesti ceara pentru lumânari
Fitil care se stinge
Cauza principală pentru care fitilul nu rămâne aprins este adesea cauzată de marimea fitilului care este prea mic sau este înfundat de coloranții lumânărilor. Soluțiile potențiale includ utilizarea unui fitil mai mare sau reducerea cantității de culoare folosită în lumânare.
Pentru mai multe informatii cititi articolul: Ce tip de fitil sa folosesc
Transpiraţia
Dacă lumânarea ta transpiră sau are o suprafață uleioasă, aceasta este adesea cauzată de adăugarea de prea mult ulei parfumat sau de adăugarea parfumului tău la o temperatură care este prea rece pentru ceara ta. Selectarea temperaturii corecte și a procentului de ulei parfumat va ajuta ceara și uleiul să se lege mai bine. Dacă descoperi că parfumul tău nu se leagă corespunzător, parfumul va începe să se separe de ceară și să se ridice la suprafața lumânării, de aici și aspectul transpirat. Vă recomandăm să utilizați un ulei parfumat de 6-10% la rația de ceară și vă sfătuim să adăugați uleiul parfumat la 65-75°C, in functie de tipul de ceara.
Pentru mai multe informatii cititi articolul: Cât parfum să adaugi la lumânări
Flacără fumegândă
O lumânare care scoate fum poate fi cauzată de o serie de factori, cum ar fi fitilul prea mare, fitilul nu este tăiat suficient de scurt, prea mult ulei de parfum în ceară sau buzunare de aer în lumânare. Soluțiile potențiale sunt folosirea unei dimensiuni mai mici a fitilului și păstrarea fitilului tăiat la jumătate de cm înălțime.
Pentru mai multe informatii cititi articolul: Ce tip de fitil sa folosesc
Bazin mic de topire
Cauza principală a unui bazin de topitură mic se datorează faptului că fitilul este prea mic, soluția este să încercați un fitil mai mare pentru a vă mări dimensiunea bazinului de topire. Ceara poate fi, de asemenea, prea tare, încercați un punct de topire mai scăzut sau o ceară mai moale sau încercați să utilizați un aditiv, cum ar fi ceara de albine, pentru a vă înmuia ceara.
Bule de aer
Bulele de aer pot fi cauzate în mai multe moduri. Cauzele posibile sunt că ceara a fost răcită prea repede, ceara a fost turnată prea rece sau prea repede. Sau pur și simplu aerul nu a fost eliberat. Soluțiile posibile sunt să lăsați ceara să se răcească mai lent, să turnați ceara la o temperatură mai fierbinte, să turnați ceara mai încet, să încercați să înclinați recipientele când turnați ceara, de asemenea să bateți recipientele odată ce turnarea este finalizată pentru a elibera bulele de aer.
Tunelarea
Tunelarea se găsește adesea atunci când fitilul lumânării consumă prea mult combustibil de la lumânare într-un ritm în care nu se poate arde. În loc să vă topească ceara până la margini, formează un tunel în mijlocul lumânării, lăsând ceara netopită în jurul marginilor. O soluție simplă include schimbarea dimensiunii fitilului. Dacă fitilul este prea mare, va consuma combustibil prea repede, dacă fitilul este prea mic, nu va putea crea un bazin de topire complet.
Pentru mai multe informatii cititi articolul: Ce tip de fitil sa folosesc
Intensitate scazuta a aromei la cald – Hot Throw HT
Dacă ți-ai aprins lumânarea și nu te confrunți cu o intensitate mare la cald puternică, acest lucru s-ar putea datora unui număr de factori. Ca și în cazul majorității creațiilor de ceară, vă recomandăm să vă lasati la maturat lumânările și ceara topită timp de cel puțin două săptămâni înainte de aprindere sau topire. Acest lucru oferă parfumului tău timp să se maturizeze și să se lipească de ceara ta pentru o intensitate mai bună atunci când este topit. Dacă ai maturat lumânările și încă nu te confrunți cu o intensitate la cald, ar putea fi din cauza adăugării uleiului tău parfumat atunci când ceara ta a fost prea fierbinte. Dacă adaugi parfumul tău peste 75 de grade, este mai probabil să se ardă și să-ți dea puțin sau deloc miros atunci când este ars.
Pentru mai multe informatii cititi articolul: Cât parfum să adaugi la lumânări