Cum sa topesti ceara pentru lumânari

Când vine vorba de topirea cerii, există cateva opțiuni diferite din care să alegeți.

Tehnica „Bain-Marie”
Cel mai popular mod de a topi ceara este prin folosirea a doua vase. Vezi mai jos cum să abordezi aceasta tehnica acasă și cum să topești ceara într-un mod cat mai simplu:

  1. Umpleți un vas mare cu apă (în jur de jumătate) și puneți-l pe plită să se încălzească.
  2. Puneți ceara într-un recipient mai mic, de inox sau de sticlă rezistenta la temperaturi mari.
  3. Puneți recipientul cu ceara în vasul cu apa și încălziți la foc mediu până când ceara se topește. Nu lăsați ceara să depășească 80°C.
  4. Folosește un termometru pentru a monitoriza temperatura cerii. Când ceara atinge 75-80°C, adăugați culoarea dvs. (dacă doriți).
  5. Scoateți ceara de pe foc și lăsați să se răcească la 65-75°C. Acum puteți adăuga parfumul ales, dacă doriți. Se amestecă ușor timp de 2 minute.
  6. Ceara dvs. este acum gata să fie turnată în recipientul ales.

Nu lăsați vasele fierbinti sau focul nesupravegheate în niciun moment. Orice recipient pe care l-ai folosit pentru a topi ceara nu trebuie folosit pentru prepararea alimentelor.

Cuptorul cu microunde
O altă modalitate de a topi ceara este în cuptorul cu microunde. Unii oameni aleg această metodă deoarece pot topi ceara mai repede decât dacă ar folosi tehnica de mai sus.

Turnați ceara într-un recipient pentru microunde. (Vasele din ceramică și sticlă sunt de obicei bune, dar ar trebui să verificați totuși etichetele „sigure pentru cuptorul cu microunde” sau „rezistente la căldură” pe ambalaj.)

Pune vasul cu ceara in cuptorul cu microunde si incalzeste cate 1 minut o data, monitorizand temperatura pana ajunge la 80°C. (Nu vă lăsați ceara să depășească 80°C).

Continuați să încălziți ceara la intervale de 2 minute până când se topește complet.

Când ceara atinge 80°C, scoateți din cuptorul cu microunde și puneți-o pe o suprafață sigură, uniformă, acoperită.

Utilizați termometrul pentru a vă asigura că ceara este la 75-80°C înainte de a adăuga culoarea și uleiul de parfum.

Adăugați cantitatea dorită de culoare în ceara topită (recomandăm 0,2%) la 75-80°C.

Și adăugați uleiul parfumat la 70-75°C (recomandăm să utilizați 6% – 10% – uleiul parfumat trebuie cântărit în grame pe cântar).

Amestecă bine ceara ta, asigurându-te că culoarea și parfumul sunt amestecate cu ceara.

Ceara dvs. este acum gata să fie turnată în recipientul ales.

Urmăriți cu atenție când încălziți ceara în cuptorul cu microunde și nu vă îndepărtați. Aveți grijă să nu supraîncălziți ceara odată ce se lichefiază.

0
    Coș
    Coșul este golÎnapoi la Magazin