Despre lumanarile parfumate din ceara de soia

Care sunt diferențele dintre ceara de soia și alte tipuri de ceară?
O ceară de soia este derivată din boabe de soia. Boabele de soia sunt recoltate și curățate. Acestea sunt apoi crăpate, decojite și rulate în fulgi cu uleiul extras din fulgi și hidrogenat.

O ceară vegetală sau „ceară naturală” este obținută prin hidrogenarea uleiului vegetal. Uleiurile precum uleiul de soia și uleiul de rapiță sunt procesate, transformând în cele din urmă uleiul lichid într-o ceară solidă. Lumânările realizate cu ceară vegetală pot fi comercializate ca produs natural deoarece ceara de lumânare este derivată dintr-o sursă regenerabilă.

Parafină sau ceara „minerală” este derivata din petrol. Este considerabil cea mai populară alegere pentru producătorii de lumânări. Ceara de parafină tinde să fie mai ușor de utilizat și oferă un parfum mai bun decât ceara vegetală. Cerurile de parafină sunt inodore și au o culoare albă pal. Cerurile vegetale au o culoare cremoasă, luxoasă, cu o ușoară notă de aromă vegetală.

De ce să folosiți ceară de soia pentru a vă face lumânările?
Principalul beneficiu al cerii de soia este că este derivată din uleiul de soia. Este o alternativă regenerabilă, ecologică la ceara de parafină. Deoarece ceara naturală are un impact redus asupra mediului nostru, lumânările finite realizate din acest tip de ceară pot fi comercializate ca produs natural. Ceara de soia are o culoare cremoasă naturală luxoasă și este mai puțin probabil să funingine decât o lumânare cu parafină dacă absorbția nu este corectă. Dezavantajul acestei ceri este că mirosul nu este la fel de puternic ca în parafină, iar absorbția poate fi dificilă în recipiente mai mari.

Cum se creează lumânări parfumate de ceară de soia.
Pentru a face lumânări de soia, veți avea nevoie de câteva lucruri. Ceară de lumânare de soia aleasă de dvs., un ulei parfumat, colorant ceara pentru lumânări, fitil, un recipient pentru a topi ceara, cum ar fi un topitor de ceară sau un vas de inox, un aragaz sau o sursă de căldură pentru a topi ceara , ulcior de turnare, ustensila pentru a amesteca ceara, termometru, instrument de centrare fitil și cântar.

Cel mai popular mod de a topi ceara este folosirea unui boiler dublu, dar poți folosi și un cuptor cu microunde sau metoda „Bain-Marie”.

Puneți ceara de soia cântărită în boiler sau vas și încălziți ușor și încet la aproximativ 80°C. Nu lăsați ceara să depășească această temperatură, deoarece riscați să vă deteriorați ceara, făcând-o inutilă. Vă recomandăm cu căldură să utilizați un termometru, astfel încât să puteți măsura cu precizie temperatura cerii pe tot parcursul procesului. Între timp, pozitionati si lipiti fitilul. Când ceara atinge 75-80°C, adăugați culoarea (dacă doriți). Scoateți ceara de pe foc și lăsați-o să se răcească la aproximativ 70-75°C. Acum puteți adăuga parfumul ales, dacă doriți. Amestecați ușor, dar bine, timp de câteva minute, pentru a vă asigura că ceara și parfumul se leagă. Transferați ceara în vasul de turnare și lăsați temperatura să se răcească la aproximativ 65-70°C, apoi umpleți lumânarea până la aproximativ 1 cm de partea de sus a paharului și lăsați să se întărească folosind instrumentul de centrare a fitilului. Odată fixat, tăiați fitilul la aproximativ 5 mm și sunteți gata să ardeți!

Se recomanda pastrarea lumanarii pana la 14zile pentru a permite parfumului sa se omogenizeze cu ceara de soia.

Cum se compară utilizarea cerii de soia cu cea de parafină, cum o pot folosi ca punct de vânzare pentru afacerea mea?
Ceara de soia are atât de multe beneficii când vine vorba de marketing! Soia este preferată de mulți producători de ceară topită și lumânări, deoarece, în medie, lumânările de soia ard cu până la 50% mai mult decât lumânările de parafină și se topește, oferindu-vă și clienților dvs. mai mult pentru banii lor. Ceara de soia este de asemenea preferată deoarece este un excelent purtător de parfum care nu necesită amplificatori chimici sau aditivi. Rezultatul este o ceară topită bine echilibrată, fidelă a parfumului.

Ceara de soia este o sursă regenerabilă, spre deosebire de ceara de parafină, soia se găsește în mod natural și este ecologică deoarece este făcută din resurse regenerabile; în timp ce ceara clasică de parafină este fabricată din petrol și este neregenerabilă.

Unul dintre principalele motive pentru care se preferă ceara de soia este din cauza arderii sale curate. Cerurile pe bază de parafină pot elibera toxine, așa că mulți artizani tind să opteze pentru soia pentru o ardere mai curată și o calitate mai bună a aerului!

Mai este ceva de avut în vedere atunci când utilizați ceară de soia?
Dezavantajul pentru ceara de soia este că mirosul nu este la fel de puternic ca în parafină, iar absorbția poate fi dificilă în recipiente mai mari.

Ceara de soia are tendința de a se extinde și de a se contracta. Acestea sunt efecte naturale datorate schimbărilor de temperatură și a caracteristicilor naturale ale cerii de soia. În timp ce contractarea și extinderea sunt apariții naturale si sunt în mare parte inevitabile, ajută sa pastrati lumânările la o temperatură caldă și ambientală atunci când se răcesc. Temperaturile mai scăzute vor cauza contracție și smulgere în jurul sticlei.

Ceara de soia poate crea urme de glazură (frosting, inghetare). Există, totuși, aditivi de soia care ar putea reduce producția de îngheț de soia, dar turnarea la temperatura corectă poate ajuta la remedierea acestui lucru.

0
    Coș
    Coșul este golÎnapoi la Magazin