Cum să diminuezi efectul înghețului în lumânările de soia?

Inghetul (glazura/frostingul) este un produs secundar al unei ceri naturale și este cauzată de creșterea unor cristale minuscule pe suprafețele cerii. Toată ceara de soia se va îngheța în timp, dar, din fericire, glazura este doar o problemă estetică și nu afectează modul în care arde sau miroase lumânarea.

Amestecați mai puțin energic ceara topită…

Agitarea excesivă a cerii de soia topită poate crește și/sau accelera procesul de cristalizare, care produce aspectul de glazură.

Preîncălziți recipientele…

Preîncălzirea recipientelor poate ajuta la reducerea ratei și a gradului în care lumânările de ceară de soia se pot îngheța. Vă puteți preîncălzi cu ușurință recipientele într-un cuptor cald la setarea cea mai scăzută. Asigurați-vă că nu vă încălziți recipientele la peste 40°C și asigurați-vă că aveți grijă când manipulați recipientele calde.

Se toarna la o temperatura mai mica…

Turnarea la o temperatură mai scăzută poate ajuta la reducerea formațiunilor de cristal care se formează odată ce ceara se întărește. Începeți să reglați temperatura de turnare în trepte de 5°C.


Lasă lumânările turnate să se răcească mai încet…

Asigurați-vă că lumânările dumneavoastră se răcesc la temperatura camerei (21-25°C este ideal) într-un spațiu care nu are curent de aer. Plasarea lumânărilor pe un suport de răcire poate ajuta, de asemenea, lumânarea să se răcească uniform și evită transferul suplimentar de căldură care poate apărea dacă lumânările se răcesc pe un blat solid sau pe un blat.

Există mai multe lucruri pe care le puteți încerca pentru a reduce efectul înghețului:

 • Preîncălziți recipientul/forma într-un cuptor cald la maximum 40°C.
 • Turnați ceara la o temperatură mai scăzută pentru a reduce formarea de cristale.
 • Încercați să faceți lumânări de soia necolorate, adăugarea de culoare face ca glazura să fie mai vizibilă.
 • Raciti la temperatura camerei și țineti departe de locuri reci cand ceara este calda.
 • Ridicați lumânările pe un suport de răcire din sârmă, astfel încât blatul sau blatul mesei să nu scoată căldura din fundul recipientului și să nu facă ceara să se răcească prea repede.
 • Adaugati o cantitate mica de ulei de cocos sau palmier.
 • Turnati in doua straturi: turnati prima data aprox. 3 sferturi din recipient, lasati ca ceara sa se intareasca apoi turnati restul de ceara lichida la o temperatura cat mai scazuta.

 

0
  Coș
  Coșul este golÎnapoi la Magazin